top of page
IMG-9953.jpg

VÅR HISTORIE 

I fire generasjoner har Anleggsgartnermester Askeland preget private hager og utomhusanlegg i Bergen og omegn. Etter flere år i arbeid hos den bergenskjente anleggsgartneren Ingolf Eide, startet Ingvald Askeland for seg selv i 1938. Han ønsket å videreføre lidenskapen til anleggsgartnerfaget og fortsette å prege bybildet med godt håndverk og kvalitet i fokus.

I dag, 80 år senere, er fokuset fortsatt det samme. Familiebedriften drives videre av Nina Eileen Askeland (oldebarn til Ingvald) og Kjell Arne Vaka. Arbeidsområdet omfatter utenomhus-arbeider, nyanlegg, drift og vedlikehold som utføres i egen regi. Anleggsgartnermester Askeland har erfaring, kompetanse og utstyr til å ta alle typer oppdrag innenfor anleggsgartnerfaget. Vi håndterer utomhusanlegg for næringsbygg, offentlig sektor og privathager.  

 

Vi er heldige som får lov å operere i en bransje der fokus på bærekraft og miljø alltid har hatt høy prioritert. Kvalitet er et viktig fundament i vår virksomhet, også når det gjelder jobben vi gjør innen miljø og bærekraft. Vi skal være nysgjerrige og opparbeide oss kontinuerlig kunnskap om klimaavtrykk innenfor vår bransje. Anleggsgartnermester Askeland AS ble sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift i desember 2021. Les vår klimarapport for 2022 her.

Bedriften teller i dag 17 ansatte og har kontor, lager og verksted på Straume i Øygarden kommune. Til sammen har de ansatte mer enn 200 års ansiennitet i bransjen.

Nina Askeland

DAGLIG LEDER

Anleggsgartnermester

Nina Eileen Askeland

Kjell Arne Vaka

PROSJEKTLEDER

Anleggsgartnermester

Kjell Arne Vaka

Rett_Mestermerke_2016.jpg
logo.JPG
viharlærling.JPG
SG_GULL_LYSBAKGRUNN.png
namlÔäó_cmyk.jpg
bottom of page